Kampanja “I ja sam multikul”

 A šta bismo mi da nema boja najrazličitijih?

MultiKUL Srbija je ovog maja proslavila prvi rođendan. Na taj dan, pokrenula sam kampanju „I JA SAM MULTIKUL“, poželevši da pokrenem i Instagram zajednicu oko istog (humanog) cilja: sakupiti 500 haštagova u toku mesec dana kako bi poslastičarnica Pelivan decu iz Svratišta obradovala slatkišima. Do tog cilja vodio je jasan put: „Objavi fotografiju/video i pokaži da si, ne samo KUL, već multiKUL i da prihvataš drugog i drugačijeg! Pokaži da si multiKUL jer si ponosan na svoje, a poštuješ i tuđe boje. Pokaži da vidiš čoveka dok gledaš u osobu koja se od tebe razlikuje.“

I uspeli smo. Do cilja smo stigli, udruženih boja, za nešto manje od dve nedelje. Najrazličitija multiKUL bića, predvođene divnim mamama, uključila su se u kampanju.

 

Dok si trepnuo, deca su sedela u Pelivanu i jela omiljene slatkiše. Sami su ih birali. Smejali se, ćaskali, uživali. Bila je to njihova prva poseta poslastičarnici, ikada. Nije li vam puno srce samo kad to pročitate?

Hvala poslastičarnici Pelivan. Danas, kada je broj pratilaca merilo uspeha (!?), ova ekipa se nije obazirala na “skroman” broj mojih multikul ljudi, već je podržala ideju, suštinu, decu. Razumeli su da za neke važne misije snage moraju da se udruže.

Hvala svim učesnicima. Bila je ovo prva multikul kampanja. Nastavićemo da bojimo društvo u kom živimo! Zajedno!

Zagrli boje, tvoje i moje!

multiKUL Srbija, kampanja, ijasammultikul,1multiKUL Srbija, kampanja, ijasammultikul, 3multiKUL Srbija, kampanja, ijasammultikul, 6multiKUL Srbija, kampanja, ijasammultikul, 10

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close